MPF + BCAA

W 100% wegańskie białko o smaku czekoladowym

Mikronizowana mieszanka izolatu białka grochowego i koncentratu białka ryżowego z dodatkiem BCAA. Białko jest w 100% wegańskie. Mieszankę cechuje bardzo dobra rozpuszczalność i przyswajalność. Suplement diety jest wzbogacony o aminokwasy funkcjonalne. Produkt uzupełnia dietę w białko i wspiera potreningowe, pozytywne procesy w organizmie. Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu oraz w utrzymaniu zdrowych kości.

 

Idealne dla wegan, osób z nietolerancją laktozy

Nie zawiera GMO, wolne od dodatków chemicznych, antybiotyków

Zero cukru, sztucznych słodzików i konserwantów

BCAA w składzie podnosi efektywność treningów

Doskonały smak mikronizowanego
wegańskiego białka

W ostatnich latach białka roślinne zyskują coraz większą popularność. Powody zdrowotne, kwestie etyczne, chęć eliminacji laktozy i glutenu z diety – motywy takich wyborów są różne. Jesteśmy przekonani, że wybierzesz właśnie to białko roślinne i pozostaniesz z nim na długo z zupełnie innego powodu…
Ze względu na doskonały smak!

Skład i smak były priorytetem przy tworzeniu  tego produktu. Odżywki białkowe to jeden z najchętniej kupowanych suplementów. Zależało nam, aby pić swoją codzienną porcję białka z przyjemnością, bo wiemy, że to warunek regularności. Przedstawiamy najsmaczniejsze białko wegańskie na rynku.

Świetnie rozpuszcza się w wodzie i w mleku. Gotowy koktajl ma pysznie kremową konsystencję. Możesz stosować go jako zamiennik niskotłuszczowego lub niskowęglowodanowego posiłku lub pić od razu po treningu w formie odżywki białkowej. Produkt jest doskonały również do wypieków i fit przekąsek, można stosować go o każdej porze dnia.

To białko idealne dla profesjonalnych sportowców i każdego, kto uwielbia smak belgijskiej czekolady.

Izolat białka grochu i koncentrat białka ryżowego
– pełny profil aminokwasów

Do niedawna eksperci twierdzili, że jedynie białko zwierzęce jest pełnowartościowe. Popyt zapoczątkował badania, dzięki którym wiemy, że białko roślinne ma zalety, których nie znajdziemy w białku zwierzęcym.

Izolat białka grochu ma wysokie stężenie między innymi: argininy, lizyny, fenyloalaniny i aminokwasów rozgałęzionych BCAA. Jest dobrym źródłem żelaza.

Białko grochu najczęściej dostępne jest w formie izolatu lub koncentratu. Nasz produkt cechuje innowacyjne podejście do przetwarzania białka roślinnego. Dzięki mikronizacji składników i dodatku koncetratu białka ryżowego ten produkt zyskuje jeszcze lepsze właściwości.

Surowce wysokiej jakości to gwarancja efektów

Naturalne składniki i naturalne aromaty

Świetnie sprawdza się, jeżeli chcesz zbudować masę mięśniową, ale będzie też Twoim sprzymierzeńcem, jeśli jesteś na redukcji. Badania wykazały, że białko z grochu zwiększa uczucie sytości, pomaga ograniczyć ilość spożytych kalorii, a Twój żołądek je pokocha. Jest lekkie i dobrze strawialne. Po posiłku pozostawia uczucie sytości, ale też lekkości.

Badania wskazują, że stosowanie białka grochu przez okres 12 tygodni miało wpływ na zwiększenie grubości mięśni średnio o 20,2%. Stosowanie przez ten sam okres białka serwatkowego wpłynęło na przyrost grubości tylko o 15,6%. Badaniem zostały objęte 161 osoby, które regularnie uprawiały sporty siłowe*.

[*Babault, Nicolas, et al. „Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein.” Journal of the International Society of Sports Nutrition1 (2015): 1-9]

Połączenie białka z grochu z koncentratem białka ryżowego zapewnia pełny profil aminokwasów. Białko ryżowe nie tylko buduje masę mięśniową, ale wpływa również pozytywnie na redukcję tkanki tłuszczowej i na regenerację mięśni.

Jest lekkie i dobrze przyswajalne.

Kakao w składzie tego produktu jest bogatym źródłem antyoksydantów, a także:

      • magnezu,
      • żelaza,
      • cynku,
      • manganu,
      • potasu,
      • witamin z grupy B oraz błonnika.

Dodatek aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) sprawi, że Twoje treningi będą jeszcze efektywniejsze.

 

Zero uczucia piasku w ustach

Dzięki wyjątkowej metodzie mikronizowania produkt jest pozbawiony typowych wad białek roślinnych. Popularne preparaty białkowe bazujące na surowcach roślinnych są znane ze swojej nieprzyjemnej dla podniebienia „piaszczystej” tekstury, czyli nieprzyjemnego uczucia piasku w ustach.

 

Obróbka poprzez mikronizację pozwala na znaczne zredukowanie tej specyfiki. Teksturę rozpuszczonego produktu można porównać do popularnych koktajli mlecznych, co znacznie wzmacnia przyjemność spożywania. Mikronizacja preparatu białkowego pozwala na znacznie lepszą kontrolę nad smakiem, eliminując naleciałości związane z roślinnym pochodzeniem surowca.

 

 

 

 

Ekonomiczne opakowanie – kilogram produktu w dobrej cenie

Zero uczucia piasku w ustach

Dzięki wyjątkowej metodzie mikronizowania produkt jest pozbawiony typowych wad białek roślinnych. Popularne preparaty białkowe bazujące na surowcach roślinnych są znane ze swojej nieprzyjemnej dla podniebienia „piaszczystej” tekstury, czyli nieprzyjemnego uczucia piasku w ustach.

 

Obróbka poprzez mikronizację pozwala na znaczne zredukowanie tej specyfiki. Teksturę rozpuszczonego produktu można porównać do popularnych koktajli mlecznych, co znacznie wzmacnia przyjemność spożywania. Mikronizacja preparatu białkowego pozwala na znacznie lepszą kontrolę nad smakiem, eliminując naleciałości związane z roślinnym pochodzeniem surowca.

 

 

 

 

Ekonomiczne opakowanie – kilogram produktu w dobrej cenie

Ambasador Body Empire Maciej Krysiak podczas treningu przed zawodami

Lepsza wchłanialność dzięki mikronizacji

Innym ważnym aspektem zmniejszenia rozmiaru cząstek zawartych w produkcie jest polepszona wchłanialność. Dzięki zmniejszeniu rozmiaru cząsteczek zwiększa się możliwość efektywnego działania enzymów trawiennych. Duże cząstki mogą być enzymatycznie procesowane tylko w zewnętrznie wyeksponowanych fragmentach, a mikronizacja znacznie zwiększa możliwą powierzchnię kontaktu enzymów trawiennych z dostarczonym pożywieniem, co znacznie polepsza jego trawienie, a co za tym idzie, przyswajanie.

Back to top